Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Renate Weber, Avocatul Poporului, cere Parlamentului revocarea adjunctului său


Renate Weber, Avocatul Poporului, a cerut Parlamentului revocarea din funcţie a lui Daniel Iovănescu, adjunctul său, în domeniul prevenirea torturii şi a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, numit în funcţie la 26 octombrie 2022, cu un mandat de cinci ani. Cererea Avocatului Poporului va fi analizată în Comisiile Juridice și supusă votului parlamentarilor. 

Daniel Iovănescu, adjunct al Avocatului Poporului, este acuzat „de sfidare, de neîndeplinirea corespunzătoare a lucrărilor”, se arată în documentul semnat de Renate Weber, citat de Agerpres.

„Atitudinea constantă a domnului adjunct Daniel Iovănescu face imposibilă colaborarea dintre Avocatul Poporului şi acesta, cu consecinţa apariţiei unor disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei. Din păcate, de la data numirii sale în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului, domnul Daniel Iovănescu a dovedit, prin actele întocmite sau avizate în calitate de adjunct: încălcarea cadrului legal de organizare şi funcţionare care guvernează statutul Avocatului Poporului, contestând în permanenţă autoritatea Avocatului Poporului şi vulnerabilizând activitatea instituţiei”, a transmis Renate Weber, în calitate de Avocat al Poporului.

Cine este Daniel Iovănescu, adjunctul Avocatului Poporului

Potrivit CV-ului public, adjunctul Avocatului Poporului, Daniel Iovănescu, lucrează de ani buni cu Renate Weber, cea care îl contestă la acest moment. Iovănescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Spiru Haret”, în anul 2009. Științele juridice nu au fost prima sa opțiune. A absolvit Facultatea de Inginerie şi a Sistemelor de Management Tehnologice, din cadrul Politehnici Bucureşti, în 1995. Patru ani mai târziu, în 1999 a absolvit  Facultatea de Management din cadrul ASE București.  A fost consilier afaceri europene şi apoi şef de cabinet la cabinetul Renatei Weber, când cea din urmă era eurodeputat. Până la postarea acestei informații, Daniel Iovănescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situația semnalată public de Avocatul Poporului, Renate Weber.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW