Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zelenski a ajuns în Germania, după ce s-a întâlnit cu Papa Francisc. Cum evoluează războiul Rusia-Ucraina

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 14 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost primit, duminică, 14 mai,  la Berlin de omologul său german Frank-Walter Steinmeier, în prima sa vizită în Germania de la începutul războiului, informează Reuters. Ieri, 13 mai, liderul de la Kiev a fost la Roma, s-a întâlnit cu oficialii acestui stat și a primit „simbolul păcii” de la Papa Francisc. 

Potrivit sursei citate, Zelenski a ajuns la miezul nopții la Berlin de la Roma. El a primit asigurări că Vaticanul va ajuta la repatrierea copiilor ucraineni luați de ruși.

De asemenea, Vatican News scrie că Papa Francisc i-a oferit un t cadou președintelui Zelenski, o sculptură de bronz care reprezintă o ramură de măslin, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale păcii, conform Vatican News. La rândul său, liderul de la Kiev i-a dăruit Papei o icoană pictată pe rămășița unei veste anti-glonț și o pictură cu numele „Pierdere”, simbolizând tragedia copiilor uciși în timpul conflictului din Ucraina. Așa cum Main News a mai relatat, Suveranul Pontif a menționat, recent, că Vaticanul va desfășura o „misiune de pace” , însă, „nu este ușor”.

Germania sprijină Ucraina

Guvernul de la Berlin a anunțat cu doar o zi înainte de vizita oficială a lui Zelenski, un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 2,7 miliarde de euro, pentru Ucraina, care include livrarea a numeroase tancuri, blindate şi sisteme de apărare antiaeriană.

„Ne dorim cu toţii un sfârşit rapid al acestui război atroce al Rusiei împotriva poporului ucrainean, dar din păcate acest lucru nu se întrevede. De aceea, Germania va ajuta cu tot ce poate, atât timp cât va fi necesar„, a declarat ministrul Apărării, Boris Pistorius, într-un comunicat, citat de Reuters.

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a 445-a zi, iar Zelenski se arată optimist El precizează că „micile victorii vor fi rezultatul independenței Ucrainei” cât mai curând. În ciuda acestor afirmații, armata rusă continuă să atace, orașe țintă, iar civilii ucraineni sunt victime directe.

CITEȘTE ȘI: Premierul ucrainean l-a invitat pe Papa Francisc în Ucraina

Sursă foto: captură video

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW