Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciucu spune că a găsit soluția pentru a elibera de tiruri Bulevardul Timișoara

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 mai 2023 Etichete: , ,

După ce nu a reușit Autoritatea Vamală să mute Biroul Vamal Bucureşti de pe Bulevardul Timișoara, primarul Sectorului 6 susține că a găsit soluția pentru a degreva de tiruri această arteră extrem de importantă. Ciprian Ciucu a anunțat vineri, 12 mai, că va monta semnele de circulație cu oprirea interzisă, în vreme Poliția Locală va monitoriza ca acestea să fie respectate. 

Capătul estic al Bulevardului Timișoara s-a transformat în ultimii 10 ani într-o imensă parcare de către șoferii de tir care așteaptă se intre în Biroul Vamal București. Acest fapt deranjează traficul, generează poluare și dă un aspect extrem de urât întregii zone, care a ajuns să fie evitată de pietoni.

Primăria Sectorului 6 a preluat bulevardul în administrare de la Primăria Generală și ar vrea să regenereze zona. Cum Autoritatea Vamală refuză să își mute Biroul în altă parte, edilul Ciprian Ciucu a anunțat că va impune restricții pentru parcarea în zonă, iar Poliția Locală se va asigura ca acestea să fie respectate.

„Mi-a ajuns! Și cu siguranță și dumneavoastră! După doi ani de discuții și formele și informale cu diferite autorități ale statului, în care am așteptat să mute vama din Sectorul6. O vamă nu are ce căuta în oraș! Nu mută vama, bine, dar tirurile acolo nu vom mai parca! Este un bulevard circulat de pe care au dispărut în ultimii 10 ani semnele cu oprirea interzisă. Am dispus ADPDU Sector 6 să le remonteze și Poliției Locale să amendeze transportatorii care confundă Sectorul 6 cu o parcare de tiruri. Anul trecut, am luat Prelungirea Timișoara de la PMB pentru a o administra noi, Primăria Sectorului 6. Am dispus realizarea unui studiu de fezabilitate pentru a o reface cu trotuare, piste de biciclete, tramvai și tramă stradală. Când va fi gata? Posibil anul viitor, în funcție de buget, cel mai târziu în primăvara anului 2025. A durat destul de mult până am luat-o de la PMB. Aici, Compania de Drumuri va face primul radial, peste Centura București. Ideea este să fia gata cam în același timp. Mă ocup! Până atunci, adio tiruri, urmează mici reparații, plombări și curățenie!”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Șoferii au la dispoziție și Biroul Vamal București – A1, situat pe Autostrada București-Pitești, în zona localității Ciorogârla.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW