Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


România, aur la Olimpiada Balcanică de Matematică


Echipa României a câștigat șase medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori 2023, desfășurată în Antalya, Turcia, a informat Ministerul Educației vineri, 12 mai. 

Dintre cele șase medalii obținute de lotul olimpic al României, două au fost de aur și au fost câștigate de David Andrei Anghel, cu punctaj maxim, și Vlad-Titus Spataru, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București.

Trei medalii de argint au fost obținute de Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu și Toma Edward Torac, de asemea elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Totodată, Andrei Giovani Chiriță, de Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, a obținut o medalie de bronz.

Echipa României a fost coordonată de Conf. Univ. Dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor, Facultatea de Matematică a Universității București, și profesor Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu, Slatina.

Și la ediția de anul trecut a Olimpiadei Balcanice de Matematică, România a câștigat șase medalii și locul I pe echipe.

CITEȘTE ȘI: Liceenii români, pe podium la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston: Oriunde te uitai, vedeai steagul României

Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW