Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal pentru protestul AUR de la Parlament

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 mai 2023 Etichete: , , ,

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a anunțat joi, 11 mai, că a întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală în urma protestului organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din fața Parlamentului, care a degenerat în conflicte cu jandarmii, iar mai mulți politicieni au fost agresați. De asemenea, au fost identificate și sancționate persoanele care i-au agresat pe fostul prim-ministru Ludovic Orban și pe liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a mai transmis Jandarmeria Capitalei. 

„În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificați patru contravenienți, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Președintele partidului de opoziție Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că a fost scuipat, lovit și insultat de protestatari, în fața Palatului Parlamentului.

Patru amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost aplicate în cazul agresorilor fostului premier.

„În cazul celui de-al doilea parlamentar, a fost identificat un contravenient, pentru acesta fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare”, a mai precizat Jandarmeria Capitalei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare.

Jandarmeria a remis miercuri, 10 mai, în timpul protestului, un comunicat de presă prin care anunță că manifestația AUR este ilegală.

„Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

CITEȘTE ȘI: Protestele AUR, între campanie electorală și propagandă – ANALIZĂ

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW