Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fostul manager al spitalului „Malaxa”, Florin Secureanu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul „Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat, luni, 8 mai, la 3 ani și 8 luni cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de DNA. Decizia pronunțată de Curtea de Apel București este definitivă. Inițial, primise o condamnare de  5 ani și 10 luni.

Secureanu a ajuns să fie condamnat definitiv, după ce DNA a probat că  şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”. În perioada  2009 – 2016, a avizat nelegal  plăţi în valoare de  648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale

Potrivit procurorilor, banii respectivi ar fi fost achitaţi în mod fictiv, bunurile și servicii comandate pentru Spitalul Malaxa nu au fost transmise sau au fost cumpărate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele  reale. Conform deciziei afișatp pe portalul instanțelor, Florin Secureanu trebuie să plătească să plătească Spitalului Malaxa prejudiciul în valoare  de 140.378 lei.

Obligă  inculpații Secureanu Florin Adrian și Tănase Ionuț Valentin la plata în solidar către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a sumei de 140 378,22 lei , reprezentând prejudiciu pentru fapta descrisă la pct.3 din rechizitoriu”, se arată în minuta Curții de Apel București. În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul societății Medical Provider SRL, cel care derula „afacerile” cu Secureanu.

CITEȘTE ȘI Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Malaxa”, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare / Decizia nu este definitivă

Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW