Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Noul șef al Parchetului General, Alex Florența, întâlnire cu Laura Codruța Kovesi la București / Ce au discutat

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , ,

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Alex Florența, învestit în funcție la finalul lunii martie, a avut luni, 8 mai, la sediul instituției, o întâlnire de lucru cu procurorul șef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, discuțiile au vizat cooperarea EPPO – PÎCCJ în vederea îmbunătățirii nivelului de detectare a fraudelor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene, în special fraudele vamale si cu TVA.

Totodată, Florența și Kovesi au discutat despre „eventualele extinderi ale competențelor EPPO și liniile viitoare de acțiune ale PÎCCJ, astfel încât competențele celor două parchete să fie armonizate”, dar și aspecte organizatorice privind activitatea EPPO în România.

Sursa citată mai menționează că din delegația EPPO au mai făcut parte și Cătălin Borcoman, procuror european, Marius Bulancea, Șeful Unității Operațiuni și Suport al Colegiului Procurorilor Europeni, Dana-Manuela Ana – procuror european delegat, coordonatorul activitatii EPPO în România.

De asemenea, la întrevedere a fost prezent procurorul șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul PÎCCJ, Nadina-Magdalena Spînu.

CITEȘTE ȘI: Alex Florența: E nevoie de o modificare legislativă pentru a se evita fuga unor inculpați

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW