Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii, întrebat când va include în nomenclator meseria de influencer / Ce a răspuns Budăi

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 mai 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat de senatorul USR Remus Negoi când va include în nomenclatorul ocupaţiilor categoria de influencer. Până în acest moment, la nivelul Registraturii Generale a MMSS, nu s-a înregistrat nicio solicitare de introducere în COR a ocupaţiei influencer, conform unui răspuns al Ministerului Muncii. 

„Când veţi completa nomenclatorul de ocupaţii, veţi ţine cont de importanţa adăugării unei noi categorii în cadrul grupei majore 2 – Specialişti în diverse domenii de activitate, categoria specialiştilor în marketing online, în cadrul acestei noi grupe încadrându-se meseria de influencer?”, a întrebat senatorul USR, citat de News.ro.

Remus Negoi a propus şi modul de completare a nomenclatorului:

„După grupa 2434 se introduce o nouă grupă, grupa 2435 cu următorul cuprins: 2435 – Specialist în marketing online – Publică material tip text, audio, video pe reţelele de socializare pe internet (Facebook, Instagram, Tik-Tok, Youtube etc.), având posibilitatea de a influenţa deciziile altor persoane, fie în achiziţia de produse sau servicii, fie în alte aspecte ale vieții sociale sau personale. 243501-Influencer”, afirmă parlamentarul.

Ministerul Muncii a răspuns, explicând că nu s-a înregistrat nicio solicitare de introducere în COR a ocupaţiei influencer, dar și că denumirea „specialist în marketing online” se regăseşte în structura actuală COR ca ocupaţie de sine stătătoare.

„Luând în considerare că piaţa muncii este dinamică şi activităţile din mediul online din România sunt tot mai numeroase, utilizatorii se pot adresa MMSS cu solicitări de introducere în COR a noilor ocupaţii din acest domeniu, sens în care trebuie să depună la registratura generală, în format letric sub semnătură privată sau pot transmite în format electronic cu semnătură electronică calificată, o cerere şi fişa descriptivă a ocupaţiei respective, conform modelelor din Procedura de actualizare a COR”, explică ministerul.

Foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW