Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Odesa, reţinut pentru corupție

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 mai 2023 Etichete: , ,

Primarul din Odesa, Hennadii Trukhanov, a fost reținut joi, 4 mai, pentru suspiciuni de corupție, au anunțat procurorii ucraineni, conform Reuters. Truhanov a fost ales primarul orașului port la Marea Neagră în 2014, iar din anul 2017 era anchetat de procurori pentru deturnare de fonduri, acuzație pe care a negat-o.

Concret, edilul este acuzat de deturnarea a 92 de milioane de grivne din fondurile bugetare (2,5 milioane de dolari), după ce a cumpărat clădirea fabricii Krayan din Odesa la un preț exagerat.

Serviciul ucrainean anticorupție a dispus arestarea pentru 60 de zile a primarului din Odesa și a stabilit o cauțiune de 13 milioane de grivne (aproximativ 352.000 de dolari).

Scandal de corupție la Kiev

Începutul anului a fost marcat de un scandal de corupție la vârful conducerii de la Kiev. Ministrul adjunct pentru Dezvoltarea Municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinskii, a fost arestat pentru luare de mită, la 22 ianuarie.

Totodată, Ministerul Apărării a fost acuzat că achiziționează alimente pentru militari la suprapreț. Între altele, Ministerul Apărării ar fi fost de acord să plătească 17 grivne pentru un ou (2,01 lei), în condițiile în care prețul mediu într-un magazin din Capitala ucraineană este de aproximativ 7 grivne (0,86 lei). Detalii aici.

Patru oficiali ucraineni de rang înalt și-au anunțat demisiile într-o singură zi, marți, 24 ianuarie, în urma acestor dezvăluiri. În aceeași zi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a demis cinci guvernatori regionali și un adjunct din biroul procurorului general.

Mai mult, și șefa Fiscului de la Kiev a fost acuzată de fraudă de milioane de dolari, în urma unei percheziții la una dintre cele patru locuințe ale acesteia.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW