Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Statul investește 60 milioane euro pentru construirea unui patinoar nou în Sfântu Gheorghe

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 mai 2023

În vreme ce 9 din 10 români care locuiesc la sat nu au acces la canalizare, autoritățile continuă să dirijeze investițiile către proiecte mult mai puțin importante. Guvernul aprobă în ședința de joi, 4 mai, o investiție de 314 milioane lei pentru construirea unui patinoar artificial nou în Sfântu Gheorghe.

Cu o suprafață construită de peste 7000 mp, noul patinoar articificial va avea capacitatea de 2180 de locuri, 108 locuri de parcare, inclusiv pentru trei autocare.

Noua arenă va avea o pistă de gheață artificială de 60 x 30 m, conform cerințelor Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă şi Federației Române de Hochei, permițând organizarea unor competiții internaționale.

Zona de acces pentru public va cuprinde biroul de informare şi de vânzare a biletelor, un hol de acces, lift, magazin de suveniruri, un centru de închiriere a echipamentului sportiv, dar  și o zonă de bufet, vestiare pentru public și pentru patinaj artistic, grupuri sanitare și o sală pentru conferințe.

Va exista și un centru medical care va cuprinde recepție, vestiare pentru pacienți și personal, cabinete de medicină sportivă, cardiologie, ortopedie, fizioterapie, imagistică (RMN), crioterapie, terapie cu unde scurte, terapie galvanică, termoterapie (parafină), fiziokinetoterapie (spații pentru gimnastică medicală de grup şi individuală), sală de tratamente, camere de masaj și spații auxiliare (grupuri sanitare, depozite, etc).

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW