Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șoșoacă merge din nou la Ambasada Rusiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2023

Senatoarea Diana Șoșoacă, una dintre principalele guri de tun ale propagandei pro-Kremlin în România, va participa joi, 4 mai, la o recepție organizată de Ambasada Federației Ruse în România cu ocazia „Zilei Victoriei”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Senatului. 

„În spiritul dialogului și al deschiderii care o caracterizează, doamna senator a decis să dea curs invitației de a participa la acest eveniment emblematic pentru istoria țărilor noastre. Participarea la un astfel de eveniment, deși blamată de susținătorii izolării Rusiei, este un bun prilej de reluare a dialogului pe o serie de teme sensibile rămase nesoluționate și care constituie în continuare sursa neîncrederii dintre poporul român și cel rus. O Românie puternică este o Românie capabilă de dialog și de deschidere, de negociere și de afirmare, dincolo de limitările impuse de centrele de putere globaliste, ale căror interese nu coincid cu cele ale poporului român sau rus”, arată sursa citată.

Nu este pentru prima dată când Șoșoacă ajunge la Ambasada Rusiei. În mai 2022, la două luni de la declanșarea invaziei în Ucraina, un grup format din șase parlamentari, printre care și senatoarea aleasă pe listele AUR, s-au întâlnit cu ambasadorului rus, Valerii Kuzmin, sub pretextul înmânării unei așa-numite scrisori în care cereau „negocieri diplomatice”.

Șoșoacă a participat și alte două recepții la Ambasadă. Prima a fost organizată în noiembrie 2022, fiind dedicată Zilei Unității Naționale a Federației Ruse, iar cea de-a doua, în februarie 2023, în care s-a celebrat Ziua Diplomatului Rus.

Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina

Șoșoacă a vrut să ducă propaganda rusă la un nou nivel, unul legislativ. După ce de în ultimii ani a susținut aproape fără întrerupere toate narațiunile false generate de Kremlin, senatoarea a inițiat un proiect de lege care prevede, nici mai mult nici mai puțin, decât anexarea fostelor teritorii românești aflate acum în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara de vecină, încheiat în 1997, prin care România recunoaște noile realități teritoriale.

În expunerea de motive, atașată proiectului de act normativ, Șoșoacă susține că Ucraina ar trebui să cedeze României teritoriile amintite în virtutea ajutorului pe care țara noastră îl acordă. Evident, acest lucru s-ar traduce printr-o declarație de război.

Narațiunea falsă în care teritoriul Ucrainei este dezmembrat și împărțit de statele vecine nu este nouă, fiind promovată de Kremlin pentru a submina sprijinul pentru țara vecină.

În iulie 2022, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată, teritoriile fiind împărțite de Federația Rusă, Polonia, Ungaria și România.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW