Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Dorin Recean: Putin nu poate intra în Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 28 aprilie 2023

Autoritățile de la Chișinău au întocmit o lungă listă de oficiali ruși cărora nu le este permis accesul în Republica Moldova, printre aceștia regăsindu-se și președintele Vladimir Putin. Informația a fost anunțată de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Noi avem o listă lungă și noi tot îi trimitem înapoi acasă”, a spus Recean, care a punctat că președintele rus, Vladimir Putin, are interdicție de intrare în Republica Moldova.

Premierul a subliniat că lista neagră nu este publică, iar unii oficiali vor afla că sunt incluși în ea atunci când vor încerca să intre în Republica Moldova.

„O să facem la un moment dat o listă publică, la moment este suficient mecanismul care funcționează astăzi. Nu știu dacă trebuie să irosesc resursele statului ca să fac o listă. (…) Vă asigur că nimeni care nu trebuia să intre, nu intră. Toți cei care propagă și seamănă război, o să le închidem gura”, a declarat Dorin Recean.

Luni, 17 aprilie, a fost împiedicat să intre pe teritoriul Republicii Moldova președintele Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, care voia să ajungă în Găgăuzia, unde au loc pregătiri pentru alegerea unui nou bașcan.

Două zile mai târziu, un angajat al Ambasadei Federației Ruse a fost declarat persoana non grata și obligat să părăsească țara. Această decizie a generat un răspuns în oglindă din partea Ministerului rus de Externe, care a expulzat la rândul său un angajat al Ambasadei Republicii Moldova.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW