Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Mită la Metrorex. Trei persoane arestate preventiv, după ce au cerut 7500 de euro pentru un post de mecanic

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Trei persoane au fost reținute pentru 30 de  zile, după ce au cerut între 6.000 și 7.500 de euro pentru fraudarea unui concurs de ocupare a unui loc de muncă în cadrul Metrorex, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Alte nouă persoane se află sub control judiciar din același motiv. 

În fapt, suspiciunile de trucare a concursului de la Metrorex au debutat în luna noiembrie 2022. Cei trei  au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, acționând coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Candidații la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajați sau foști angajați din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoșteau pe inculpaţi.  Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro, precizează sursa citată. Persoanele arestate erau supraveghetori ai concursului organizat de METROREX.

Totodată, la data de 26.04.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus  controlul judiciar faţă de alţi nouă inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX S.A.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW