Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cseke Attila, despre rotativa guvernamentală: UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 26 aprilie 2023 Etichete: , , , , , ,

UDMR susține că nu are nu are niciun motiv să iasă de la guvernare şi nu este parte a protocolului semnat de PSD şi PNL privind rotativa guvernamentală. Prin urmare,  această formațiune politică nu se „teme” că ar rămâne fără  anumitr ministere, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. El afirmă că  informațiile apărute, pe „surse”, în presă, nici măcar nu au fost discutate în coaliția de guvernare.

În luna mai ac, conform protocolului de guvernare, încheiat între PNL și PSD, ar urma ca Nicolae Ciucă să „cedeze” funcția de premier președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Totodată, unele ministere ar putea avea la conducere oameni noi, lucru recunoscut chiar de Nicolae Ciucă. Detalii puteți citi aici .

„UDMR nu este parte semnatară a acelui protocol prin care se prevede rotativa guvernamentală. Este încheiat între PNL și PSD. UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. Punctul de vedere al UDMR este acela că noi dorim să continuăm împreună această coaliţie. Nu s-a discutat punctual ceea ce apare pe surse sau nesurse, sigur sunt importante, dar eu cred că cel mai important este ceea ce se discută la nivelul conducerii coaliţiei”,  a declarat  Cseke Attila, într-o conferință de presă.

În această periaosă, în coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR sunt discuții privind reducerea cheltuielilor publice, urmând ca acestea să intre în vigoare printr-o Ordonanță de Urgență.

CITEȘTE ȘI:  Marcel Ciolacu: Rotativa se va face cu certitudine / Care sunt actualii miniştri care se vor regăsi în viitorul Cabinet

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW