Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre supraimpozitarea salariilor mai mari ca al șefului statului: Așa, măsuri scoase cu penseta…Nu se poate rezolva prin măsuri punctuale

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 25 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Aflat în vizită oficială în Argentina, în timp ce în coaliția de guvernare dezbate supraimpozitarea salariilor mai mari ca al șefului statului, președintele României, Klaus Iohannis, susține aceasta este o măsură care nu s-ar putea rezolva punctual, printr-un proiect de Ordonanță de Urgență. Cu toate acestea, șeful statului a dat de înțeles că în România ar fi număr considerabil de persoane care au salariul mai mare decât președintele țării. 

„Cred că intre timp ar fi un număr considerabil de persoane care au salariul mai mare decât președintele, dar asta este o problema sistemicÎ și nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale. Trebuie să avem o discuție așezată, pentru a garanta sustenabilitate sistemului de impozitare. Așa, măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate, dar eu mă aștept de la coaliție să vină cu o soluție intregratoare, dacă vor să umblăm la salarii și impozitare, să o facem pe tot sistemul”, a răspuns președintele Iohannis, la întrebarea jurnaliștilor români privind măsurile de reducere a cheltuielilor publice care trebui să fie stabilite prin Ordoannță de Urgență.

Așa cum Main News a mai relatat, coaliția dintre PSD, PNL și UDMR ia în calcul supraimpozitarea salariilor care depășesc salariul brut al președintelui României, respectiv 25.000 lei/lună. Informația a fost confirmată marți de premierul Nicolae Ciucă. Până la acest moment, nu s-a ajuns la un acord privind supraimpozitarea salariilor și în ce fel s-ar putea realiza. Sindicatele din Educație, Sănătate și Administrație susțin că blocarea angajarilor de stat ar crea un deficit de personal cu impact negativ pentru cetățeni. Sindicaliștii cer interzicerea pensiilor cu salariul în sistemul bugetar fără nicio excepție. Negocierile Guvernului Ciucă pentru acoperirea deficitului bugetar al României continuă.

CITEȘTE ȘI:  Planul de economisire al Guvernului. Cronica unui eșec anunțat – ANALIZĂ

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW