Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Secretarul general al NATO: Toate statele membre sunt de acord ca Ucraina să adere la NATO, dar nu se va putea în viitorul apropiat

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că toți aliații au fost de acord ca Ucraina să se alăture acestei alianțe. Precizarea a fost făcută vineri, 21 aprilie, înainte de reuniunea  grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, la baza aeriană Ramstein din Germania, potrivit Reuters. 

Stoltenberg consideră că Ucraina trebuie să-și formeze un „un sistem de apărare” , chiar dacă atacurile Rusiei se vor încheia.

Absolut toate țările NATO, 31 de state membre, au hotărât și au agreat faptul că Ucraina merită statutul de membru al NATO. Problema este una singură. Când se va putea întâmpla acest lucru… În mod evident, nu în viitorul apropiat. Atâta vreme cât există un război declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei, este imposibil de obținut acest statut de membru NATO”,  a explicat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit sursei citate.

Conflictul Rusia-Ucraina în cea de-a 422-a zi

Oficialul NATO a explicat că, la acest moment, prioritatea statelor membre este să sprijine militar Ucraina, pentru a scăpa de invazia rusească. Joi, 20 aprilie, secretarul general NATO, a fost în vizită la Kiev, pentru prima dată de la declanșarea războiului.

El  a mers într-o piață centrală a capitalei ucrainene, unde a adus un omagiu soldaților ucraineni uciși în timpul războiului și a analizat echipamentele militare rusești deteriorate, expuse acolo.

Războiul dintre Rușia și Ucraina a ajuns în cea de-a 422-a zi. La primele ore ale dimineții, un avion rusesc a bombardat din eroare un oraș din Rusia, potrivit Sky News. Explozia a rănit două femei, a avariat apartamente și mașini și a provocat un crater de 20 de metri pe una dintre străzile principale din Belgorod, a declarat guvernatorul regional, Vyacheslav Gladkov, citat de sursa precizată.

CITEȘTE ȘI:  Secretarul general al NATO explică greșelile făcute de Putin

Sursă foto: NATO

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW