Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Andreea Beatrice Ana, prima campioană europeană din istoria luptelor feminine românești

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Andreea Beatrice Ana și Cătălina Axente au câștigat primele medalii pentru România la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Astfel,  Andreea Beatrice Ana a  devenit prima campioană europeană din istoria luptelor feminine românești. Ea a învins-o pe poloneza  Katarzyna Krawczyk.

În finala din limitele categoriei 55 kg, de joi, 20 aprilie,  luptătoarea descoperită de Marian Oancea și pregătită de antrenorii Nikolai Stoyanov, Adina Popescu și Marin Filip a învins-o clar, cu 8-0, pe Erika Bognar din Ungaria.

Ana a trecut în sferturile de finală de azera Elnura Mamadova, iar în semifinale a învins-o pe poloneza Katarzyna Krawczyk.

În finala mică din limtele categoriei 76 kg, Cătălina Axente s-a impus, cu 5-3, în fața ucraineancei Anastasia Osniaci și și-a adjudecat bronzul european. Luptătoarea descoperită de antrenorul Dumitru Buleandra a învins-o în preliminarii pe germanca Francy Raedelt şi a pierdut în sferturi în faţa turcoaicei Yasemin Adar.

Alexandra Nicoleta Anghel a asigurat României a treia medalie la Europenele de la Zagreb, după ce s-a calificat în finala categoriei 72 kg.

La ediţia din 2022, de la Budapesta, România a  câștigat e patru medalii, una de aur, câştigată de Andreea Ana (categoria 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (categoria. 97 kg, greco-romane) şi două de bronz, Alina Vuc (categoria55 kg) şi Kriszta Incze (categoria 65 kg).

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW