Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


S-au semnat contractele pentru finanțarea unor spitale din țară. Fondurile, alocate prin PNRR


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat, joi, 20 aprilie, contractele de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR)  pentru infrastructură spitalicească nouă. Aproape 400 de milioane de lei, alocați României prin PNRR, vor ajuta la modernizarea, respectiv construirea unor spitale din țară. unele cu profil militar(n.r. deschise și civililor) din țară, a explicat ministrul Rafila. 

Mai exact, de fondurile PNRR vor beneficia Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti – pavilion politraumă, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov – pavilion politraumă, a transmis Ministerul Sănătății.

Bani prin PNRR pentru spitalele din România

De asemenea, s-au semnat contracte pentru Centrul de diagnostic şi tratament al Tuberculozei Zerlendi, Bucureşti – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Centrul de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, o policlinică municipală cu specializarea cardiologie şi oncologie la Constanţa, dar şi pentru construirea unui corp nou – Departament sănătatea mamei şi copilului – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății,  cu precădere, vor fi construite, respectiv abilitate compartimentele de chirurgie, post-traumatice, astfel încât pacienții  să beneficieze de servicii medicale de calitate.

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă, aferent PNRR ,au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în  analiză, pentru etapa viitoare de plată,  în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice, se arată în extrasul PNRR, consultat de Main News.

CITEȘTE ȘI:  România ar putea beneficia de 10 miliarde de euro prin PNRR. Ministerul Investițiilor a stabilit planul de acțiuni pentru încasarea acestei sume

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW