Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Restricții de circulație în Pasajul Unirii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2023 Etichete:

Circulaţia rutieră va fi restricţionată, de joi dimineaţă, în Pasajul Unirii, pentru turnarea fundaţiilor la noua poartă de gabarit, relatează News.ro.

„Începând de mâine dimineaţă, 20 aprilie a.c., şi până la sfârşitul acestei săptămâni, circulaţia rutieră prin Pasajul Unirii va fi restricţionată pe sensul dinspre Universitate către Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers”, a transmis, miercuri, Primăria Sectorului 4.

Potrivit Primăriei, noile sisteme suplimentare de semnalizare pentru circulaţia în Pasajul Unirii au fost proiectate de specialişti ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră şi avizate de către Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Noul sistem de atenţionare şi limitare a accesului rutier, care va fi montat la ambele intrări în Pasajul Unirii, este compus din noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălţimii, camere video şi cu panouri informative de tip LED, şi noi porţi de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înfiinţare de noi scuaruri, benzi de circulaţie cu sisteme rezonatoare şi benzi de circulaţie speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

Un om a murit lovit de o poartă de presemnalizare

În decembrie 2022, un autocar care transporta 47 de turiști a acroșat o poartă de presemnalizare a Pasajului Unirii, cosmetizat de Primăria Sectorului 4.

Un turist grec în vârstă de 53 ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de acest sistem, iar alți 21 au fost răniți.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW