Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cum răspunde PNL după ce social-democrații i-au cerut lui Aurescu să negocieze suspendarea importurilor de cereale ucrainene


Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), Ionuț Stroe, a reacționat marți, 11 martie, într-o declarație oferită Main News, la o solicitare a colegilor de coaliție adresată Ministerului Afacerilor Externe (MAE), aflat în portofoliul PNL, privind suspendarea temporară a importurilor de cereale ucrainene. Stroe a declarat că astfel de atribuții îi revin ministrului Agriculturii, Petre Daea (PSD).

PSD vrea suspendarea temporară a exportului de cereale ucrainene către Uniunea Europeană, după modelul aplicat în Polonia, se arată într-un comunicat de presă remis de formațiunea politică, în care solicită MAE să inițieze în acest sens discuții diplomatice cu autoritățile din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a transmis că, în cazul Poloniei, discuția a fost purtată între ministerele Agriculturii, nu cele de Externe.

„Ministerele Agriculturii sunt cele care cunosc cel mai bine funcționarea comerțului internațional cu produse agricole. Evident că în felul acesta ei pot identifica soluții din care ambele țări să aibă beneficii. Adică, pe de-o parte, România să nu mai fie afectată de comerțul cu produse agricole aduse din Ucraina, care ar trebui doar să tranziteze țara, iar cei din Ucraina să le exporte acolo în zonele unde le au deja contractate. Este un loc unde MAE nu are rolul principal (…) Premierul își dorește o evaluare și soluții cât mai clare de la specialiștii din zona agriculturii. Așadar, Petre Daea trebuie să fie preocupat de această temă, nu vreun alt minister”, a precizat Ionuț Stroe pentru Main News.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă l-a somat pe Petre Daea să ia măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor români

Foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW