Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Grupare specializată în traficul de droguri către elevi, destructurată de DIICOT. Dealerii acționau prin intermediul Telegram

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Procurorii DIICOT au efectuat  percheziţii în municipiul Bucureşti şi în alte cinci judeţe la o grupare infracţională specializată în traficul de droguri către elevi şi studenţi. În urma cercetărilor, s-a constatat că în anul 2022 s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane.

Scopul comun al suspecților era construirea unei  relații  între dealeri de droguri şi consumatori, inclusiv minori, prin intermediul unei aplicaţii criptate de comunicare, platformă ce înregistrează în prezent aproximativ 11.000 de membri activi, în România. Distribuţia drogurilor ar fost îndreptată, cu predilecţie, spre consumatori tineri, din categoria elevilor şi studenţilor, sub protecţia anonimatului.

În urma percheziţiilor, care au vizat în principal dealerii, potrivit DIICOT,  arată că au fost identificate şi ridicate sumele de 17.500 de lei, 110 dolari şi 100 de euro, cantitatea de 3,5 kilograme de canabis, 20 de telefoane mobile, 2 cartuşe de 9 mm, 20 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă (NSP), 228 de comprimate de ecstasy şi 48 de timbre LSD, drogurile identificate având ca destinaţie în special comercializarea stradală. În acest dosar, 15 persoane au fost audiate și 13  vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Citește și:  Doi tineri, arestați preventiv în dosarul de trafic de droguri din liceele din București

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW