Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă recunoaște că miza rămânerii la guvernare este numirea procurorilor și păstrarea SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Viorica Dăncilă recunoaște că vrea să miza rămânerii la guvernare este numirea procurorilor și păstrarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Categoric că mizele sunt legate și de aceste lucruri, dărâmarea Guvernului presupune de fapt și numirea procurorilor, pentru că ăsta este rolul”, a declarat, miercuri, Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă magistrații sunt numiți politic, premierul a răspuns:

„Eu nu am spus niciodată că magistrații sunt numiți politic. Chiar am subliniat faptul că magistrații nu trebuie să mai fie numiți politic și dacă vă amintiți, chiar am propus pentru Ministerul Justiției  o persoană din domeniul juridic fără să fie regimentată politic, am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar după cum știți, președintele României a fost cel care a respins această”, a mai spus prim-ministrul țării.

Fifor: Nu am cunoștință despre acest subiect

Întrebat despre acest subiect, secretarul general al PSD, Mihai Fifor a spus că nu are cunoștință despre acest subiect.

„E o întâlnire a grupului de la Camera Deputaților de luni. Nu am cunoștință despre acest subiect. Cu dosarele penale să se ocupe cine are de ocupat”, a spus Fifor.

Întrebat despre solicitarea de sesizare a CSM legată de înregistrarea cu premieru, Fifor a răspuns:

„Nu știu ce să comentez, mă așteptam să se supere foarte tare când președintele României a ieșit și a cerut demisia unui șef de parchet”.

Social-democratul a mai spus că PSD-ul așteaptă să cadă moțiunea de cenzură de mâine.

„Noi avem un calendar foarte bine definit. Ne interesează să treacă evenimentul de mâine, să cadă moțiunea, avem un parcurs foarte clar, guvernăm în continuare, avem multe lucruri de făcut”, a mai declarat Fifor.

Viorica Dăncilă: Miza nu este neapărat un post de prim-ministru

În urmă cu două zile, aflată la o întâlnire cu parlamentarii PSD, Dăncilă a încercat să îi convingă să rămână de partea ei, spunându-le că miza rămânerii la guvernare nu este neapărat funcția de prim ministru ci dosarele care urmează să fie instrumentate dar și funcționarea Secției Speciale.

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de Secția Specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a declarat Viorica Dăncilă în respectiva ședință, potrivit Newsweek.ro.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW