Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deputatul Cristian Seilder, reclamat la Parchetul General din cauza pensiilor speciale. Sindicatele din penitenciare lansează acuzații grave

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Sindicatele din penitenciare l-au reclamat la Parchetul General pe deputatul Cristian Seilder (USR) pentru informații false care pun în pericol securitatea națională, transmite Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). 

Concret, parlamentarul Seilder, membru în Comisia de Muncă, a făcut o declarație politică pe tema pensiilor speciale, pe  care FSANP o consideră pură dezinfomare, de natură să îngreuneze apărarea țării. Aceasta a fost menționată în contextul dezbaterii proiectului de lege, la Senat. Iată declarația pretins „incriminatoare”.

„Comisia Europeană ignoră minciunile Guvernului Ciucă, care spune că nu ar colecta informații salariale despre militari pe parcursul carierei (…) De fapt acesta este mesajul pe care îl transmite Comisia Europeană: să nu mai mintă Guvernul României și reprezentanții săi în interiorul țării, susținând că pensiile militare nu ar fi pensii speciale. Ar trebui mult curaj, pentru că soluția tehnică este foarte simplă, dar exact curajul lipsește guvernului actual, domnului Marius BUDĂI, domnului premier special CIUCĂ și preaspecialului domn CIOLACU pentru a face această reformă pe care o solicită întreaga societate românească”, susținea  deputatul Cristian Seilder.

Ce efect a avut declarația deputatului Cristian Seilder

Sindicaliștii din penitenciare susțin că în urma acestor afirmații, deputatul Cristian Seilder a  stârnit un val de nemulțumire și de îngrijorare în rândul angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, determinând o parte dintre polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare care îndeplineau condițiile de pensionare să părăsească instituțiile de forță ale statului.  Potrivit președintelui FSANP, Cosmin Dorobanțu,  „se va adânci  deficitul de personal și va conduce la deprofesionalizarea acestor instituții, cu efect negativ asupra securității naționale a României și siguranței cetățenilor român, în contextul conflagrației de la granița țării”.

„Dilema” pensiilor. Sunt sau nu pensiile militare „speciale”

Proiectul de lege privind pensiile speciale nu este încă finalizat, însă, o serie de amendamente a stârnit mai multe controverse în rândul militarilor. Mai multe voci din politică susțin că pensiile militare nu pot fi considerate „speciale”, prin misiunea pe care o au militarii în toate statele lumii. O astfel de ipoteză este susținută chiar de premierul României, Nicolae Ciucă, el însuși fost cadru militar, care cumulează pensia de militar cu salariul de premier. Această opinie este împărtășită și de reprezentanții FSANAP: „Polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare din România reprezintă cea mai slab plătită categorie de pensionari comparativ cu țările membre ale Uniunii Europene, exceptând magistrații militari din România”, subliniază președintele FSANP, Cristian Dorobanțu.

Comisia Europeană a cerut României să adopte un proiect de lege echitabil în ceea ce privește pensiile speciale, bazat pe sistemul contributivității, astfel încât să gestioneze următoarele fonduri europene, alocate prin PNRR(Planul Național de Redresare și Reziliență). Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaților, for decizional.

Deputatul Seilder nu a putut fi contactat până la publicarea acestei informații

Citește și:  Scandal în Senat, la legea pensiilor speciale. USR: Domnul Ciucă este un pensionar de lux, va fi impozitat cu 550 de lei

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW