Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polonia pune la dispoziția spitalelor din Republica Moldova mai multe generatoare de curent electric

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 6 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat un nou sprijin pentru țara vecină, Republica Moldova. El s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău, pentru a discuta noi măsuri de siguranță în contextul unor amenințări pe care le primește R. Moldova, transmite Reuters. 

Cele două state au anunțat că vor clabora pentru a face față atacurilor cibernetice, iar Polonia va oferi oferi 20 de generatoare de curent electric pentru spitalele din Republica Moldova.

Polonia şi Republica Moldova sunt două ţări care încearcă să furnizeze securitate pentru Ucraina. ”Înţelegem ameninţările legate de război. Ambele ţări sunt în umbra războiului. Trebuie apreciat eforturile moldovenilor care încearcă să trăiască paşnic cu vecinii şi să devină parte a familiei europene în mod instituţionalizat, adică să devină parte a UE”, a declarat  premierul Poloniei, citat de sursa menționată.

Polonia se află printre cele mai importante zece ţări pentru comerţul exterior al Republicii Moldova și este unul dintre primele state care a afirmat public susținerea pentru Ucraina. În ultima perioadă, Republica Moldova s-a confruntat cu mai multe amenințări la adresa secutității, cu proteste împotriva actualei conduceri, catalogate de oficialii europeni „acțiuni de destabilizare a statului de către partidele proruse”. Uniunea Europeană a transmis că susține financiar R. Moldova, iar în luna mai va trimite o comisie specială care să sprijine autoritățile de la Chișinău în cazul unei „lovituri de stat”.

Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW