Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației, după ce o profesoară a fost înjunghiată de un elev: Regulamentele pentru siguranță trebuie dublate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Ligia Deca, ministrul Educației, s-a arătat îngrijorată  după incidentul de astăzi, 5 aprilie, de la Colegiul „Ion Creangă” București, când o profesoară a fost înjughiată de un elev, chiar în timpul orei. Atacul a fost spontan, iar Main News a relatat pe larg despre acesta aici

Potrivit oficialului de la Educație, pentru a preveni aceste incidente, ar fi necesar ca regulamentele, procedurile pentru siguranța școlilor să se multiplice.

Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.

Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a transmis Ligia Deca.

Violența în școli, fenomen în creștere

Potrivit surselor Main News, profesoara de limba japoneză se află în afara oricărui pericol, însă, atât elevii, profesorii cât și părinții sunt în stare de șoc cu privire la gestul elevului în vârstă de 16 ani, care nu a avut comportament deviant, până la acest moment dat. Atacul profesoarei s-a produs în momentul în care profesoara a anunțat că elevii vor susține un test.

Elevul este audiat de oamenii legii pentru fapta sa și se va dispune o expertiză psihiatrică în acest sens.

Peste 1.800 de violențe în rândul elevilor au fost sesizate Poliției în anul școlar 2021-2022. De trei ori mai multe decât în anul școlar anterior. Școala online a limitat numărul agresiunilor fizice, dar i-a făcut pe copii mai puțin adaptați în reacții, spun atât polițiștii, cât și unii psihologi, potrivit unei statistici IGPR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW