Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aurescu: România va ajuta Ucraina cu 830 000 de dolari. Cum vor fi folosiți banii

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat la o sesiune a Comisiei NATO-Ucraina (NUC), în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai NATO, care se desfăşoară, marţi şi miercuri, la Bruxelles. Cu această ocazie, a anunțat că România va sprijini financiar din nou Ucraina cu suma de 830 000 de dolari.

Banii sunt alocați Ucrainei pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare  (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund), informează MAE. Mai exact, această sumă va ajuta Ucraina să se  apere împotriva Rusiei, dar să se și „refacă” social, administrativ, după atacurile militare.

Această nouă contribuţie ilustrează angajamentul solid şi consecvent al României faţă de Ucraina şi vine în continuarea contribuţiei financiare de anul trecut (400.000 de dolari) dedicată întăririi rezilienţei şi capacităţilor de apărare ale Ucrainei”, a precizat ministrul Bogdan Aurescu.

România este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene care a găzduit refugiați ucraineni și desfășoară mai multe proiecte de integrare socială a acestora.

Ministrul Bogdan Aurescu a susținut, recent, că „politica României nu este de a face referire la spirjinul militar pentru Ucraina”.  Declarația a fost făcută la insistența unui jurnalist BBC care a dorit să afle „cum ajută România(membru NATO) Ucraina.

Și Statele Unite au anunţat  o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, inclusiv rachete antiaeriene Patriot şi muniţii de artilerie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW