Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


MAE: Autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor decedate la graniţa dintre SUA şi Canada

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2023

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis sâmbătă, 1 aprilie, că a solicitat autorităților canadiene informații legate de cazul românilor care și-ar fi pierdut viața încercând să treacă ilegal din Canada în Statele Unite ale Americii (SUA), după ce astfel de informații au apărut în spațiul public canadian, notează News.ro.

Sursa citată a precizat că, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către reprezentanţii oficiului consular, autorităţile canadiene au informat că 8 persoane, printre care şi 2 minori, au fost găsite decedate prin înecare.

Până acum, doar autoritățile canadiene au confirmat originea română a unor persoane, nu și cetățenia.

„Iniţial au fost găsite 6 persoane (5 adulţi şi 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult şi 1 minor). Până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor, făcând referire doar la originea română a unora dintre acestea şi la faptul că cei 2 minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz”, a mai precizat MAE.

Diplomația română mai spune că, până acum, niciun cetățean român nu a cerut sprijin sau informații despre rude care ar fi putut fi implicate în tragedia petrecută în râul St. Lawrence din Quebec.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW