Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAPN: România mai face un pas important pentru programul Visa Waiver

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a discutat joi, 30 martie, la Congresul SUA, despre importanța includerii României în programul Visa Waiver.  Oficialul României susține că  Guvernul  va coopera strâns cu autoritățile SUA pentru atingerea acestui obiectiv în cel mai scurt timp posibil.

„Având în vedere cadrul excelent al cooperării între țările noastre, asigurat, pe multiple paliere de Parteneriatul Strategic, includerea României, într-un timp cât mai apropiat, în programul Visa Waiver va contribui la creșterea  nivelului colaborării dintre țările noastre”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Astfel, românii ar avea șanse să călătorească mult mai „liber” în SUA. La 15 martie, senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program.

Cu toate acestea, eforturile sunt valabile pentru ambele state. Guvernul României va trebui  să intensifice eforturile de combatere a traficului de persoane şi de îndeplinire a criteriilor tehnice pentru admiterea în program, așa cum sunt ele prevăzute în Legea americană a imigrării şi cetăţeniei

Cum se călătorește în SUA

Intrarea cetăţenilor români pe teritoriul SUA se poate face numai în baza unei vize valabile, obţinută în prealabil de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale SUA din străinătate, însoțită de pașaportul valabil.

Intrarea în SUA este posibilă, de asemenea, pe baza documentului de reşedinţă permanentă (green card), însoţit de paşaportul naţional, ambele aflate în curs de valabilitate. Alte documente acceptate la intrarea în SUA sunt: permisul de reintrare (re-entry permit) sau documentul de călătorie pentru refugiaţi (refugee travel document), eliberate de U.S. Department of Homeland Security, potrivit informațiilor furnizate de MAE.

 Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW