Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții de amploare la funcționari care ar fi obținut 2 milioane de euro din cazarea fictivă a refugiaților


Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a pus în executare, în dimineața zilei de vineri, 31 martie, 203 percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind obținerea pe nedrept a circa două milioane de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

„Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20”, a transmis IGPR.

Procurorii pun în executare și 6 mandate de aducere. Perchezițiile au loc în județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș și Bihor.

Pentru evitarea abuzurilor în cazul refugiaților ucraineni, statul român pregătește un Registru Unic digital de înscriere a refugiaților în programul de integrare, pentru o evidență a cheltuirii fondurilor alocate.

Astfel, de sumele de bani pentru cazare vor beneficia direct refugiații, nu proprietarii, așa cum s-a întâmplat până acum. Mai multe detalii, aici.

Sursa foto: IGPR

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW