Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Ucraina impune sancțiuni contra Dianei Șoșoacă: Reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 martie 2023

Ministerul de Externe al Ucrainei va impune sancțiuni împotriva Diana Șoșoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, după ce senatoarea aleasă din partea AUR a inițiat un proiect de lege prin care dorește anexarea fostelor teritorii românești – nordul și sudul Basarabiei, nordul Bucovinei și insula Șerpilor -, aflate în componența Ucrainei. Anunțul a fost făcut de vineri, 24 martie, de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al diplomației de la Kiev. 

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm cu fermitate încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerul de Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a transmis Oleg Nikolenko.

Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care vrea ca România să ocupe teritorii din Ucraina

Diana Șoșoacă vrea să ducă propaganda rusă la un nou nivel, unul legislativ. După ce de în ultimii ani a susținut aproape fără întrerupere toate narațiunile false generate de Kremlin, devenind chiar o prezență obișnuită la evenimentele organizate de Ambasada Rusiei la București, senatoarea aleasă pe listele AUR a inițiat un proiect de lege care prevede, nici mai mult nici mai puțin, decât anexarea fostelor teritorii românești aflate acum în componența Ucrainei, dar și denunțarea tratatului de bună vecinătate cu țara de vecină, încheiat în 1997, prin care România recunoaște noile realități teritoriale.

Șoșoacă: Ucraina să ne dea ținuturile

În expunerea de motive, atașată proiectului de act normativ, Șoșoacă susține că Ucraina ar trebui să cedeze României teritoriile amintite în virtutea ajutorului pe care țara noastră îl acordă. Evident, acest lucru s-ar traduce printr-o declarație de război.

Narațiunea falsă în care teritoriul Ucrainei este dezmembrat și împărțit de statele vecine nu este nouă, fiind promovată de Kremlin pentru a submina sprijinul pentru țara vecină.

În iulie 2022, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată, teritoriile fiind împărțite de Federația Rusă, Polonia, Ungaria și România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW