Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Lacul Străulești revine la ALPAB / Viceprimar: În mandatele Oprescu și Firea a fost dat în administratarea unei societăți private

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 20 martie 2023

Lacul Străulești revine la Administrația Lacuri Păduri și Agrement (ALPAB) după 13 ani, a anunțat luni, 20 martie viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu. Potrivit viceprimarului, Primăria Capitalei și ALPAB vor amenaja malurile și apele acestui lac pentru activități de agrement și practicarea sporturilor acvatice.

Horia Tomescu a explicat, într-o postare pe Facebook, că în martie 2010, în mandatul lui Sorin Oprescu, lacul de 33 de hectare a devenit parte dintr-o asociere în participațiune prin care o societate privată plătea ALPAB 417 euro/luna și garanta investiții de 25.000 euro/anual, investiții care nu s-au materializat niciodată.

Asocierea a fost prelungită în 2020, în mandatul Gabrielei Firea, în aceleași condiții.

Potrivit acestuia, între mai 2012 şi februarie 2021, firma parteneră ALPAB pentru Lacul Străuleşti a fost Agrement Serv SRL, aflată în prezent în faliment.

ALPAB a încasat aproximativ 60.000 de euro în cei 13 ani de asociere.

„Baza Nautică și de Agrement Străulești a avut o soarta mai rea. Aflată pe malul lacului Străulești, avea o suprafață de 9 hectare în anii ’90, și aparținea BTT S.A.

În 2002, 40000 mp din această proprietate sunt vândute aceleiași firme, AGREMENT SERV S.R.L. Deși prin sentința din dosarul penal 18380/299/2005 toate contractele care au devalizat BTT în perioada Vâclea au fost anulate, acesta a rămas prin minune în picioare.

În 2015, Metrorex expropriază pentru suma de 12,5 milioane lei de la AGREMENT SERV S.R.L. 21.000 mp pentru a construi în subsol depoul magistralei de metrou M4 și la suprafață un teren de fotbal.

În 2021, Sectorul 1 a cerut BTT S.A. să cumpere în numele Municipiului București bucățile de teren rămase din Baza Nautică și de Agrement Străulești pentru a le integra în proiectul Promenada Verde.

Din 2021 BTT S.A. este în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea PSD. Nu am așteptări că în această perioadă, BTT S.A. să recupereze terenurile vândute fraudulos sau să dorească să vândă municipiului București terenuri ce ar face realitate din Promenada Verde”, mai semnalează viceprimarul.

Sursa foto: Facebook / Horia Tomescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW