Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atac masiv în Ucraina. Rușii au lansat 81 de rachete în șapte regiuni

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 martie 2023 Etichete: , , ,

Federația Rusă a lansat 81 de rachete în Ucraina, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit oficialilor din țara vecină. Alarmele antiaeriene au sunat pentru aproape 7 ore.

„În această noapte, inamicul a efectuat un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainene au distrus 34 de rachete de croazieră din 48 de rachete de croazieră X-101/X-555, Kalibr, precum și 4 drone Shahed-136/131”, a transmis Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Lansările au fost efectuate de la bordul a zece avioane strategice (de tip Tupolev 95) Tu-95, şapte avioane (de tip Tupolev 22 M3) Tu-22M3, şase (avioane de tip) MiG-31 şi trei nave de la Marea Neagră, potrivit armatei ucrainene.

„A fost o noapte grea. Un atac masiv cu rachete în toată țara. Regiunile Kiev, Kirovohrad, Dnipro, Odesa, Harkov, Zaporizhzhia, Lviv, Ivano-Frankivsk, Jytomyr, Vinnytsia. Atacurile asupra infrastructurii critice și clădirilor rezidențiale. Din păcate, există răniți și morți. Condoleanțe familiilor”, a scris Zelenski pe Telegram, potrivit The Guardian.

Kievul a declarat că bombardamentele rusești au ucis trei persoane joi numai în orașul Herson. 

„Teroriștii ruși au bombardat Herson. Au lovit… o stație de transport public. Trei persoane au murit în urma bombardamentelor”, a scris șeful de cabinet prezidențial al Ucrainei, Andriy Yermak, pe Telegram.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW