Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, reconfirmată candidatul PSD la Primăria Capitalei / Ciolacu: A făcut ceva Nicuşor ăsta în Bucureşti?

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 7 martie 2023 Etichete: , , , ,

Preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a reiterat ideea că partidul pe care îl conduce o susține pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Șeful PSD a mai precizat, în seara zilei de luni, 6 martie, la România TV, că Gabriela Firea face parte din cercul restrâns care conduce PSD, notează News.ro.

„La Capitală, Partidul Social Democrat are candidat, se numeşte Gabriela Firea. Indiferent câte breaking news am văzut că dispar din Guvern Grindeanu şi cu Firea. Conducerea PSD, cel mai strâns cerc este Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gaberiela Firea şi Paul Stănescu. E primul cerc de conducere a PSD”, a declarat liderul social-democraților.

Președintele Camerei Deputaților l-a criticat totodată pe actualul edil, Nicuşor Dan, căruia i-a transmis că „administraţia nu este o meserie uşoară” şi că „nu este la îndemâna oricui”.

„Mergem să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun om, vreun  dezvoltator în oraşul ăsta care nu îşi face cruce să scape o dată de el? E cineva care să îl laude? A făcut ceva Nicuşor ăsta în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate, se mai bate şi aia de la 1 cu mafia nu ştiu care a gunoaielor şi e plin de şobolani, de gunoaie. Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent, şi am înţeles că e un om foarte inteligent, dar administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară”, a mai spus social-democratul.

Următoarele alegeri locale în România vor avea loc în anul 2024.

Ce face PNL?

Împinsă de Marcel Ciolacu spre Primăria Capitalei, Gabriela Firea nu spune nu unei reveniri în fotoliul de primar general. Cu toate acestea, fosta prezentatoare de știri vrea să fie sigură că nu va păți ca în septembrie 2020, când USR și PNL s-au pus în spatele lui Nicușor Dan, care în cele din urmă a obținut victoria în alegeri.

Ciprian Ciucu și-a anunțat marți, 28 februarie, demisia din funcția de președinte al PNL București, o decizie care a fost interpretată și ca o balansare a organizației către PSD și Gabriela Firea.

Parteneriatul dintre Nicușor Dan, USR și PNL este pe cale să se destrame, iar liberalii explorează în acest moment mai multe scenarii pentru alegerile din 2024. Potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro, conducerea PNL nu exclude un eventual acord cu PSD în vederea sprijinirii Gabrielei Firea.

Actualul ministru al familiei și-a anunțat deja intenția de a candida din nou la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, pe care a cedat-o în fața lui Nicușor Dan.

Foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW