Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un profesor de la Politehnică, prins în flagrant de DNA în timp ce ar fi luat mită / Acuzațiile procurorilor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2023 Etichete: , ,

Profesorul universitar Cristian-Florian Dincă, de la Universitatea Politehnică București, va fi adus vineri, 3 martie, în fața judecătorilor, după ce ar fi fost prins în flagrant de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în timp ce ar fi luat drept mită salariul unei persoane angajate în cadrul mai multor proiecte finanțate din fonduri europene.

DNA susține, într-un comunicat transmis vineri, că profesorul universitar i-ar fi cerut unei persoane, martor în dosar, 153.470 de lei pentru „îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

Cristian Dincă era responsabil de proiect în cadrul mai multor programe derulate de Politehnică prin fonduri europene: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective”, se arată în comunicatul procurorilor.

Profesorul ar fi fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit 6.000 de lei de la martor, suma reprezentând salariul acestuia pe luna februarie, arată procurorii.

Dincă va fi adus vineri în fața judecătorilor de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de 31 de acte de luare de mită.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW