Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Prima reacţie de la Moscova în urma vizitei lui Biden la Kiev / Medvedev: Biden a primit garanții de securitate din Rusia

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 februarie 2023 Etichete: , , ,

Dmitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat luni, 20 februarie, pe Telegram, un scurt comentariu privind vizita președintelui american Joe Biden la Kiev. Medvedev susține că deplasarea a fost posibilă numai după ce Federația Rusă a oferit SUA garanții de securitate.

„Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos”, a spus fostul președinte rus, potrivit The Guardian.

Medvedev a continuat spunând că în spatele ajutorului militar pe care îl oferă Kievului, NATO are de fapt interese de natură economică ale industriei de armament.

Potrivit Associated Press, SUA a informat Federația Rusă despre vizita președintelui american Joe Biden în Ucraina, cu câteva ore înainte „pentru a evita un conflict direct între cele două forțe nucleare”.

Context

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a sosit luni, 20 februarie, la Kiev, unde s-a întâlnit cu șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski.

Itinerarul public al președintelui american sugerase că va vizita luni doar Varșovia, unde va marca un an de la invazia Federația Ruse în Ucraina

Casa Albă a emis o declarație despre vizita lui Joe Biden în Ucraina, la scurt timp după întâlnirea cu Zelenski.

„În timp ce lumea se pregătește să marcheze aniversarea unui an de la invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma angajamentul nostru neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Casa Albă.

Potrivit declarației citate, Joe Biden va anunța o altă livrare de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindare și radare de supraveghere aeriană pentru Ucraina. SUA va anunța și sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și companiilor care susțin războiul din țara vecină.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW