Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Plicul suspect de la Ambasada Rusiei nu conține explozibil

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 februarie 2023 Etichete: , ,

UPDATE: SRI a finalizat activitățile pirotehnice. În interiorul plicului nu se află explozibil.

„În legătură cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizăm  au fost încheiate activitățile pirotehnice. Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic. Se continuă investigațiile de laborator”, a transmis SRI.

Știrea inițială:

Echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații au intervenit vineri dupăamiază în Ambasada Federației Ruse la București, unde a fost semnalat un plic suspect. 

Potrivit reprezentanților SRI, în urmă unui control preliminar, plicul a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării.

Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente.

Două plicuri suspecte și la Ambasada Ucrainei

Angajații Ambasadei Ucrainei la București au alertat autoritățile române pe 6 decembrie autoritățile, după ce la sediul misiunii diplomatice, situat în Sectorul 1, au fost primite două plicuri suspecte. La fața locului au fost mobilizați mai mulți polițiști și pirotehniști din cadrul SRI, aceștia din urmă ridicând cele două plicuri.

SRI a stabilit că în interiorul acestora se aflau doar niște fragmente de țesuturi organice.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW