Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dorin Recean, premierul propus al Republicii Moldova, a prezentat componența noului Guvern

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 15 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Dorin Recean, premierul propus al Republicii Moldova, a anunțat miercuri, 15 februarie, componența noului Guvern, cu o zi înainte de a merge în fața parlamentarilor moldoveni pentru votul de învestitură. 

Dorin Recean ar urma să aibă patru viceprim-miniștrii, pe Dumitru Alaiba (ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării), Nicu Popescu (ministrul de Externe), Vladimir Bolea (ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare) și Oleg Serebrian (viceprim-ministru pentru Reintegrare).

Din noul Guvern vor face parte alți 7 miniștri care erau și în cabinetul Nataliei Gavrilița, anume: Ala Nemerenco (ministrul Sănătății), Anatolie Nosatîi (ministrul Apărării), Ana Reverenco (ministrul de Interne), Anatolie Topală (ministrul Educației), Sergiu Prodan (ministrul Culturii), Alexei Buzu (ministrul Muncii) și Iordanca Iordanov (ministrul Mediului).

Numele noi în Cabinetul Recean vor fi Veronica Sirețeanu (ministrul Finanțelor), Veronica Mihailov-Moraru (ministrul Justiției), Lilia Dabija (ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale) și Victor Parlicov (ministrul Energiei).

Pe parcursul zilei de joi, premierul propus de Maia Sandu va veni în fața majorității Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlamentul Republicii Moldova pentru a prezenta programul de guvernare și pentru a primi votul de învestitură.

Sursa foto: Facebook / Dorin Recean

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW