Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primul lot cu lemne de foc din România, achiziționat de ONU pentru Republica Moldova, a trecut Prutul

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 1 februarie 2023 Etichete: , ,

Primul lot cu lemne de foc din România, achiziționat în baza unui contract încheiat de ONU, a ajuns în Republica Moldova, potrivit unui anunț făcut miercuri, 1 februarie, de Ministerul Mediului de la Chișinău.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) a achiziționat 2.100 m.c. de lemne de foc din România pentru a fi distribuit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament.

În urma insistențelor reprezentanților Guvernului Republicii Moldova, România a acceptat să contribuie la acoperirea deficitului de lemne din rezervele Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În acest sens a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a unui volum de 2.100 m.c., cheltuielile fiind suportate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Este o primă tranșă de lemne achiziționate din România. În caz de nevoie, vor fi contractate și alte volume, dau asigurări autoritățile de la Chișinău.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW