Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefii diplomațiilor de la Paris și Haga vor veni la București / Aderarea la Spațiul Schengen, unul dintre subiectele abordate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Miniștrii Afacerilor Externe din Franța și din Regatul Țărilor de Jos vor veni vineri, 27 ianuarie, în România, unde vor purta o serie de discuții cu Bogdan Aurescu, inclusiv pe tema aderării la Spațiul Schengen, și vor vizita Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Vizita Catherinei Colonna (șefa diplomației franceze) și a lui Wopke Hoekstra (șeful diplomației olandeze) în România vine la invitația ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu.

Inițial, cei trei miniștri vor vizita Centrul de Instruire „Getica” de la Cincu, unde vor sta de vorbă cu militarii francezi și olandezi prezenți în România.

În context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va reitera mesajul de apreciere deosebită al României pentru contribuția substanțială la Grupul de Luptă NATO din România a Franței, în calitate de națiune cadru, și a Țărilor de Jos, ca unul dintre principalii participanți”, arată Ministerul de Externe, într-un comunicat transmis joi, 26 ianuarie.

Ulterior, Aurescu, Colonna și Hoekstra vor susține la București o rundă de consultări, unde vor vorbi despre „promovarea obiectivului aderării României la Spațiul Schengen”, despre care MAE arată că și Franța, cât și Olanda, „o susțin activ”. Războiul din Ucraina va fi o altă temă abordată de cei trei miniștri de Externe.

Joi, Catherina Colonna se află în Odessa, unde ar urma să se întâlnească cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, discuție care se va axa pe teme legate de ajutorul militar și umanitar acordat de Franța Ucrainei.

Șefa diplomației de la Paris va călători, ulterior, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu Maia Sandu și cu omologul Nicu Popescu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW