Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Care au fost cauzele prăbușirii elicopterului în care se afla conducerea ministerului de interne al Ucrainei

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 ianuarie 2023 Etichete: , ,

O eroare de pilotaj provocată de ceața densă a fost cauza accidentului de elicopter în care și-au pierdut viața ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul său și un secretar de stat al instituției, arată concluziile preliminare ale anchetei, citate de Strana.ua.

Potrivit sursei citate, pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată – în ziua aceea era ceață densă – și a observat prea târziu o clădire înaltă. Ruta ar fi fost aleasă din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Bielorusia.

Ancheta mai scoate în evidență faptul că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent, notează publicația ucraineană.

Un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență s-a prăbușit pe 18 ianuarie în localitatea Brovari, situată la est de Kiev. 14 persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața, iar alte 25 au fost rănite. Printre morți s-a numărat ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul său și un secretar de stat al instituției

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW