Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încă o lună de arest preventiv pentru frații Andrew și Tristan Tate, în dosarul în care sunt acuzați de trafic de persoane și viol

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , ,

Frații Andrew și Tristan Tate, dar și Luana Radu și Georgiana Naghel, celelalte două românce implicate în dosarul de trafic de persoane și viol, vor mai sta o lună în Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce Tribunalul București a decis vineri, 20 ianuarie, să prelungească arestul preventiv. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Andrew Tate, Tristan Tate, Luana Radu și Georgiana Naghel au fost arestați preventiv pe 30 decembrie, la o zi după ce procurorii DIICOT i-au reținut pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Ei ar fi trebuit să iasă, astfel, la finalul lunii ianuarie. Dacă decizia Tribunalului București va rămâne definitivă, cei patru vor mai sta în arest preventiv până la finalul lunii februarie.

Între timp, o tânără din România care studiază în prezent în Anglia a vorbit cu jurnaliștii de la BBC despre modul în care a fost abordată de Andrew Tate pe rețeaua de socializare Instagram încă de când avea 16 ani și se afla la liceu.

Era un mesaj în care a scris „româncă” și a pus un emoji care inspira flirt. Am fost confuză, aveam doar 200 de urmăritori și era un cont privat”, le-a spus Daria Gușă jurnaliștilor englezi.

Deși ea nu i-a răspuns la mesaj, Daria a menționat că are prietene care au făcut acest lucru.

Era clar că studiem la liceu. Liceul nostru era trecut în descriere. Cred că doar încerca să găsească fete cât mai inocente și mai naive cu putință”, a adăugat tânăra.

O altă tânără care a vorbit cu jurnaliștii britanici a spus că a fost contactată de Tristan Tate cu mesajul „ești frumoasă” și, ulterior, invitată la petreceri, chiar dacă era minoră la acel moment.

Totodată, BBC arată că, deși nu este ilegal să inițiezi conversații cu minori pe internet, relatările celor două tinere arată modul în care frații Andrew și Tristan Tate abordau posibile victime pe rețelele de socializare.

De menționat este că pe internet există un clip video cu Andrew Tate în care le explică urmăritorilor cum „să spargă gheața” pe rețelele de socializare, sfaturile fiind similare cu genul de abordare prezentat de BBC.

Acuzațiile DIICOT

Frații Tate au fost acuzați că, de la începutul anului 2021, au exploatat prin metoda „lover boy” („inducerea în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire”) cel puțin 6 victime de sex feminin.

Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit comunicatului DIICOT.

În ceea ce privește infracțiunea de viol, procurorii au precizat că în luna martie 2022, una din victime, cetățean american, „a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale”.

Luana Radu a fost subofițer în cadrul unei secții din Capitală, dar a renunțat la postul ei în urmă cu opt ani pentru a urma o carieră în videochat, potrivit Daily Mail.

Cea de-a două femeie arestată odată cu frații Tate este Georgiana Naghel, care are 28 de ani și este iubita lui Andrew Tate de un an.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII DIN DOSARUL FRAȚILOR TATE AICI.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW