Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aurescu i-a cerut omologului austriac ca țara sa să-și reconsidere poziția privind aderarea României la Schengen

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2023

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi, 19 ianuarie, o întrevedere cu omologul austriac, Alexander Schallenberg, în marja participării la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos. Șeful diplomației române i-a cerut omologului ca țara sa să-și reconsidere poziția privind aderarea țării noastre la Schengen.

Astfel, discuţiile dintre cei doi miniştri au vizat în principal subiectul aderării României la Spaţiul Schengen.

„Ministrul Bogdan Aurescu a adresat omologului austriac apelul părţii române la o atitudine constructivă de cooperare, de reconsiderare a poziției adoptate anterior și de avansare pe calea angajamentului spre dialog și deschidere din partea Austriei pentru identificarea, în perioada următoare, de soluţii pentru depășirea situației de blocaj determinate de poziția nefondată a Austriei”, a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

Aurescu a mai spus că așteptarea României privind aderarea la Schengen este considerată legitimă și deplin justificată de către toți ceilalți parteneri europeni, precum și de către instituțiile europene, care au recunoscut eforturile și progresele realizate de România.

Șeful diplomației române a asigurat că țara noastră va continua să fie o parte a soluției pentru consolidarea securității și protejarea eficientă a frontierei externe a Uniunii Europene.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW