Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


România donează materiale sanitare către Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2023

3 milioane de măști chirurgicale, 500.000 de măști de protecție, 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuși și 2.000 ochelari de protecție din plastic vor ajunge în Republica Moldova în baza unei donații acordate de România prin intermediul Ministerului Apărării.

Materialele medica valorează circa 1,5 milioane euro. Acesta vor fi predate de reprezentanții MApN la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, în zilele de 19 și 20 ianuarie.

„Transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală și de la depozitul sanitar Nord-Sebeș la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar operațiunile de export/donație și predare a bunurilor către reprezentanții Republica Moldova se desfășoară cu sprijinul CN Romtehnica SA”, au precizat reprezentanții MApN.

Nu este prima donație de acest gen acordată de statul român pentru cetățenii din Republica Moldova. În perioada de debut a pandemiei de coronavirus, atunci când produsele sanitare se achiziționau cu mare dificultate, autoritățile de la București au trimis la Chișinău camioane încărcate cu cele necesare prevenirii și tratării infecției cu coronavirus. Ulterior, România a acordat mai multe ajutoare constând în loturi de vaccin împotriva COVID-19.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW