Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, audiată la Parchetul General ca martor în dosarul 10 august

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2023

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, în prezent ministrul Familiei, a fost audiată miercuri, 18 ianuarie, la Parchetul General, în dosarul privind violențele din Piața Victoriei din 10 august 2018. Potrivit News.ro, la ieșirea de la audieri, Firea a declarat că „discuţia a vizat documentele de delegare a atribuţiilor” și că a fost audiată în calitate de martor.

În 10 august 2018, Gabriela Firea şi-a delegat atribuţiile de primar general al Capitalei viceprimarului de atunci Aurelian Bădulescu. La acea dată, în Piaţa Victoriei din Bucureşti era anunţat un miting care s-a soldat cu violenţe.

Ce s-a întâmplat pe 10 august 2018

Pe 10 august 2018, zeci de mii de oameni, printre care foarte mulți români veniți din Diaspora, au protestat în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului Dăncilă.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de ceea ce ei au numit atacul repetat la justiție al PSD, partid condus, la vremea respectivă, de Liviu Dragnea.

Manifestația a degenerat după ce forțele de ordine au intrat în conflict cu protestatari violenți, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a evacua Piața. Ulterior, pe internet au apărut imagini cu jandarmi care lovesc inclusiv protestatari care stau cu mâinile ridicate.

În urma violențelor din 10 august 2018, aproximativ 700 de protestatari au depus plângeri la Parchetul General, Poliție și Parchetul Militar al Tribunalului București. De asemenea, în jur de 160 de membri ai forțelor de ordine au reclamat că au fost agresați de protestatari.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW