Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL, USR, UDMR, ALDE și Pro România au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă/ 4 parlamentari PSD au semnat

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 octombrie 2019 Etichete: , ,

Opoziția a depus la Parlament moțiunea de cenzură care a fost semnată de 237 de parlamentari. Printre semnatari sunt și patru parlamentari de la PSD. Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că se mai poartă în continuare negocieri cu parlamentari PSD. 

Pentru moțiunea de cenzură au semnat reprezentanții tuturor partidelor politice, după cum urmează:  PNL – 95 semnături, USR – 40 semnături, UDMR – 30 semnături, Pro România – 28 semnături, ALDE – 20 semnături, PMP – 17 semnături, Minorități – 2 semnături, PSD – 4 semnături, Independenți – 1 semnătură.

Surse politice susțin că PSD forțează citirea moțiunii în această seară, astfel încât votul să fie dat vineri,  mizând pe slaba prezență la serviciu a parlamentarilor la sfârșit de săptămână.

„Am depus moţiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgenţă. Această moţiune e semnată de 237 de parlamentari aparţinînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România şi UDMR. De asemenea au mai semnat doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru ai PSD şi un deputat independent. Pentru toată aroganţa şi răul cu care au obişnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credinţă”, a afirmat Raluca Turcan, marţi, la Parlament.

„Toți parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură. Nu ne-a interesat textul moțiunii, sunt prea multe rele făcute de Guvernul Dăncilă pentru a fi cuprinse într-un text. Avem nevoie în Guvernul României profesioniști”, a declarat liderul Pro România Daniel Constantin.

„ALDE, în momentul în care a decis să părăsească Coaliția de guvernare a decis să susțină moțiunea de cenzură. În acest moment, guvernul nu mai are sub nicio forma susținere populară. E greșit să te agăți de putere când poporul nu te mai vrea. Guvernul Dăncilă în forma actuală nu mai are credibilitate. Poporul  nu mai vrea un guvern condus de Dăncilă. Trebuie făcută o schimbare in politica românească. O nouă formulă de dreapta să ajungă la putere”, a declarat liderul ALDE Andrei Gerea.

 

Comentarii


  • Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/pnl-usr-alde-si-pro-romania-au-depus-motiunea-de-cenzura-impotriva-guvernului-dancila-4-parlamentari-psd-au-semnat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW