Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kovesi încercă din nou să obțină finalizarea dosarului deschis pe numele său de „Secția Specială”

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a solicitat încă o dată Înaltei Curți de Casație și Justiție să obligarea Parchetului general să finalizeze dosarul deschis pe numele său de „Secția Specială”. 

În decembrie 2018, chiar în timp ce trebuia să ajungă la Bruxelles pentru a susține interviul în cadrul concursului pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare și plasată sub control judiciar de procuroarea Adina Florea de la „Secția Specială”

Dosarul vizează presupuse fapte de corupție legate de aducerea în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. Acuzațiile au fost desființate la scurt timp de judecători, astfel că fosta șefă a DNA a putut părăsi țara pentru a-și susține candidatura.

De atunci și până acum au trecut mai bine de patru ani, timp în care „Secția Specială” a fost desființată în forma gândită la vremea respectivă de PSD, iar dosarul a fost transferat la Parchetul general. Kovesi a obținut nu mai puțin de trei decizii favorabile de la Înalta Curte prin care procurorii sunt obligați să finalizeze cercetările. În ciuda acestor dispoziții, dosarul încă este în lucru la parchet.

Nemulțumită de această situație, Kovesi încearcă acum din nou să obțină printr-o acțiune deschisă la instanța supremă obligarea anchetatorilor să finalizeze dosarul. Acțiunea sa va fi dezbătută marți, 17 ianuarie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW