Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anchetă DNA în Vama Giurgiu: Opt polițiști de frontieră și un vameș, trimiși în judecată

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 3 ianuarie 2023 Etichete: , ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările și au trimis în judecată opt polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Giurgiu, alături de un inspector vamal, într-un dosar penal de luare de mită. 

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, cei polițiști care își desfășurau activitatea în Vama Giurgiu, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (între 250 – 900 USD) și bunuri de la un om de afaceri, martor în dosar, pentru a nu efectua controlul la trecerea frontierei de stat a unui autocar ce aparținea acestuia.

Totodată, susțin procurorii, un inspector vamal din cadrul regionalei Ploiești, care își desfășura activitatea în Vama Giurgiu, ar fi primit 1.300 de dolari de la același om de afaceri pentru a nu controla autocarul acestuia și pentru a nu lua măsurile legale cu privire la introducerea în țară a unor bunuri sau mărfuri care depășeau plafonul vamal maxim admis sau erau contrafăcute.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW