Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Invadarea Ucrainei de către Rusia a evidențiat capacitatea NATO de a acționa ferm, solidar și coerent

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, 20 decembrie, pe omologul portughez Marcelo Rebelo de Sousa, la Batalionul 1 Instrucție „Olt” din Caracal, unde se află trupe inclusiv NATO din Portugalia. Șeful statului a subliniat că războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a scos în evidență capacitatea Aliaților de a „acționa ferm, solidar și coerent” în sprijinul poporului ucrainean, dar și pentru întărirea apărării statelor de pe Flancul Estic.

Președintele României și Marcelo Rebelo de Sousa au vizitat contingentul portughez de forțe terestre staționat la Caracal, sub comanda NATO.

Vizita dumneavoastră în România are loc într-un context de securitate foarte dificil pentru securitatea europeană și euroatlantică, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Cu atât mai mult, prezența dumneavoastră și a militarilor portughezi în țara noastră are o însemnătate deosebită. Aceasta este și expresia relațiilor foarte bune de cooperare dintre România și Portugalia, inclusiv în domeniul apărării, pe care le vom dezvolta în continuare”, i-a transmis președintele Klaus Iohannis omologului portughez.

Klaus Iohannis i-a mulțumit lui de Sousa pentru că Porugalia „reconfirmă unitatea aliată și convingerea că apărarea noastră comună trebuie consolidată pe toate dimensiunile și direcțiile”.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a evidențiat, o dată în plus, capacitatea NATO și a Aliaților de a acționa ferm, solidar și coerent atât în sprijinul poporului ucrainean, pentru a diminua efectele severe ale războiului, cât și pentru întărirea și reasigurarea Aliaților de pe Flancul Estic”, a subliniat șeful statului.

Totodată, președintele le-a transmis militarilor staționați la Caracal că au ocazia să participe la exerciții militare „într-un cadru multinațional și dinamic, ceea ce va permite creșterea interoperabilității forțelor NATO”.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW