Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ANI verifică averea Rovanei Plumb

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Agenția Națională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb. Verificările au fost declanșate anterior respingerii candidaturii acesteia pentru postul de comisar european.

Conform surselor juridice Mediafax, verificările ANI au fost declanşate anterior suspiciunilor din Parlamentul European referitoare la averea Rovanei Plumb.

Candidatura Rovanei Plumb la funcția de comisar european a fost respinsă pentru a doua oară de Comisia Juridică. De același tratamenta avut parte și candidatul Ungariei, Laszlo Trocsanyi.

Decizia de astăzi este definitivă, comisia apreciind că niciunul dintre cei doi nefiind în măsură să își îndeplinească atribuțiile. Decizia a fost luată cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă.

Comisia Juridică a sesizat că există diferențe între declarația de avere depusă în România de Rovana Plumb și cea trimisă la Bruxelles. Din cea trimisă Parlamentului European lipseau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro.

Rovana Plumb a anunțat că a plătit creditul de 800.000 de lei, cel care a fost motivul respingerii din Comisia Juridică. Potrivit unei scrisori trimise Comisiei Juri, europarlamentarul român a informat că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică.

Rovana Plumb consideră că decizia Comisiei Juridice de a îi respinge candidatura pentru funcția de comisar european pentru transporturi este „una profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European și eminamente politică”. Europarlamentarul consideră că prin achitarea împrumutului de 800.000 de lei s-a eliminat și posibilul conflict de interese care a stat la baza primei respingeri.

sursa foto: Facebook

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW