Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, vizită la Paris. Va participa la o reuniune OCDE și va inaugura Piața George Enescu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă are joi, 15 decembrie, o vizită la Paris, unde va participa la reuniunea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) dedicată României și va inaugura Piața George Enescu din Capitala Franței.

Premierul va avea o discuție bilaterală cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, și va participa în calitate de invitat la reuniunea Consiliului OCDE, ce reunește ambasadorii statelor membre și al Comisiei Europene.

Nicolae Ciucă va mai participa la Conferința de Paris, organizată de Forumul Economic Internațional al Americilor la sediul OCDE, și va susține o intervenție introductivă în cadrul unui panel cu tema – Redefining Dialogue.

Totodată, premierul va inaugura Piața George Enescu din arondismentul 9 din Paris.

Inaugurarea Pieței George Enescu din Paris este un moment simbolic în relațiile culturale româno-franceze, ce se înscrie în demersurile Statului român de omagiere a românilor iluștri care au locuit și activat în străinătate”, a explicat Guvernul.

La eveniment vor mai participa reprezentanți ai Primăriei Parisului și muzicieni de origine română, ce vor interpreta operele lui George Enescu la Vioară.

Va fi difuzată, de asemenea, Rapsodia Română în interpretarea Orchestrei Naționale a Franței, conduse de maestrul Cristian Măcelaru, totodată director artistic al Festivalului Enescu de la București”, a mai precizat Guvernul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW